lørdag den 21. juni 2014

Det er ikke kun mor der dur

Det må jeg snart lære........

Far kan ikke stå op med T. om morgenen uden jeg ligger inde i sengen og lytter og tænker; hvad mon de laver, har han givet ham noget ordentlig tøj på, har han skiftet ble, har han givet ham mad osv. og det er jo skrækkeligt! 
For selvfølgelig har far gjort ovennævnte ting, måske ikke i den rækkefølge og på den måde jeg selv ville have gjort, og hvad så?? Det er jo gjort! 
Jeg må snart lære at far nok skal gøre tingene godt for vores søn og så skal jeg lade mig selv sove den time mere og nyde det istedet for. Men shit hvor er det svært........

tirsdag den 17. juni 2014

Barnevognen kan også være træning

Vi var i Fårup sommerland på farsdag og i noget af tiden hvor Tristan var vågen, lå han sådan her i barnevognen og kunne kigge ud og følge lidt med. Det var et hit og samtidig god træning for ham.



søndag den 15. juni 2014

Barnets bog

I barselsgave af Tristans farmor fik vi en rigtig fin barnets bog - den kommer ind omkring alt det jeg kunne have lyst til at skrive ned/om og han var heller ikke meget mere end 10-14 dage gammel før jeg skrev i den første gang.

Synes det er fantastisk med sådan en bog. Jeg nyder virkelig at sidde og skrive i den og ikke mindst at bladre i den og se hvad jeg tidligere har skrevet i den.


Min plan er at Tristan skal have den, når han engang selv skal have børn. Min mor har givet mig den hun lavede om mig, og hvor er det fedt at sidde og læse i den, og læse om hvordan jeg selv var som baby - faktisk kunne jeg se nogle ligheder fra da jeg selv var baby og til hvordan Tristan har været. Det er da lidt skægt.

Jeg har under 'noter' på telefonen en fane der hedder Barnets bog. Heri notere jeg lidt, når jeg kommer i tanke om noget jeg gerne vil have skrevet ind i bogen, eller på et udprint ved siden af bogen. 
Jeg har allerede nu skrevet lidt over 3 a4 sider, om noget der ikke står i bogen og som jeg synes skulle med også. :) Kan slet ikke begrænse mig, men det tror jeg kun kommer os til gode senere og at vi vil blive super glade for at der er skrevet SÅ meget ned <3 
Hver gang SP har været på besøg notere hun hvad vi har talt om, hvordan Tristan trives og 'hvad hun ser'. Disse får vi på print gangen efter, så min plan er at sætte dem i plastiklommer i et fint ringbind jeg dekorere selv, og så vil de a4 papirer jeg selv har skrevet også komme deri :) Så egentlig får han 2 mapper/bøger engang :)

Her er lige et par glimt fra bogen :)














torsdag den 12. juni 2014

Fødselstavle

Har selv lavet denne fødselstavle i Adobe Illustrator og da min kæreste så fik et tilbud på mail fra der hvor vi fik fremkaldt vores bordkort, fik vi lavet denne super fine plakat :)




onsdag den 11. juni 2014

Ny kasket

Da jeg så denne kasket kunne jeg simpethen ikke lade være at købe den! Jeg synes bare den er så fin - desværre er den for stor lige nu, men håber han når at passe den, inden det igen er hue og vanter tid! Den er købt hos nextdirect.com.




søndag den 8. juni 2014

Fars dag

På farsdag skulle farmand selvfølgelig forkæles herhjemme. Jeg havde købt en body til Tristan hvorpå der stod; Verdens bedste far, som jeg gav ham på fra morgenstunden, og den gav et stort smil på farmands læber. Og så fik han denne dejlige sag, en Nescafe Dolce Gusto. 



lørdag den 7. juni 2014

Klapvogn

Vi er ved at undersøge markedet for klapvogne og hvilken der passer til vores ønsker og behov. Vi skal ud og rejse til September, og skal derfor have en klapvogn vi kan tage med os, som også skal være en han kan sove i. 

Jeg synes der er så mange forskellige og jeg kan lide noget ved dem alle sammen. Hvis man dog bare kunne sammensætte en selv, så man fik alt det man gerne ville have :-)

Vi var først enige om at det skulle være en Emmaljunga Nitro City som jo minder ret meget om vores barnevogn som vi er super glade for. Men så blev vi introduceret for en model fra Mamas & Papas som også er super fin og enkel. 

Krav til barnevogn: 

  • Drejehjul foran
  • Det skal være sædet på klapvognen man vender og ikke styret
  • Langt og fladt liggemål
Det er de vigtigste ting for os. Emmaljunga kender vi jo i og med vi har barnevognen i det mærke og jeg elsker det. Det er bare lidt et minus at deres klapvogn fylder ret meget :-( Ej jeg synes det er en jungle. For samtidig er det Emmaljungaen jeg synes ser mest komfortabel ud og den han er "mest beskyttet i" under en lur. 

Hvad kan I anbefale derude??? 

fredag den 6. juni 2014

Opstart af grød

Tristan er jo lige straks 5 mdr. gammel, og nu er det ved at være tiden at vi skal starte på grød/mos. 

Da vi havde SP sidste gang var han knap 4 mdr. gammel, og var overhovedet ikke klar til at opstarte grød. Han var overhovedet ikke interesseret i vores mad eller viste andre tegn på at han var klar, såsom at spise hyppigere, selv åbne munden når jeg kommer med skeen med d-dråber på, savle mere osv. Vi blev derfor enig med SP om at vi selvfølgelig skulle vente til at han var klar. 

Men nu er han begyndt at være interesseret i vores mad - han følger den dog ikke med øjnene, men han kigger meget interesseret på vores tallerkener og det er som om han gerne vil røre ved dem. Vi har prøvet at tilbyde ham gulerods og agurkestave, og de første to gange vi gjorde det var han ikke det mindste interesseret. Men så prøvede jeg at holde det for ham, og så skal jeg lige love for at han suttede løs på det. Det var så sødt at kigge på!

Vi har besluttet at starte med grød enten imorgen eller søndag. Vi vælger at starte ud med majsgrød, da den skulle være ret mild både i smag og for maven. 
Jeg har været lidt i tvivl om hvornår på dagen vi skulle starte. Det skal jo gerne være et tidspunkt hvor han ikke er meget sulten, for så vil det bare blive en rigtig dårlig oplevelse for ham. Jeg er nok kommet frem til at det bedste tidspunkt på dagen vil være efter han første lur omkring kl. 10-11. Han får aldrig en flaske lige når han vågner så det kunne også let have været efter hans lur nr. 2 ved 13-14 tiden, men så synes jeg vi kommer for tæt på aftensmadstid og på det tidspunkt hvor han vil få serveret kartoffel/grøntsagsmos når vi skal øge til to skemåltider. 

Jeg er så spændt på hvordan han reagere og om han vil have det! :) Vi vil lave alt grød og mos selv, så ved vi nemlig hvad der er i det og det kan jeg godt lide. 

torsdag den 5. juni 2014

Når mor er syg....

Undskyld stilheden på bloggen, men jeg har været syg. Og hvor er det egentlig bare forfærdeligt at være syg, når man er mor. Man kan jo ikke bare ligge og have ondt af sig selv, hvile og pleje sig selv. 

Natten til Søndag var jeg oppe kl. 02.00 for at varme en flaske til Tristan og jeg havde så ondt i maven at jeg næsten ikke kunne gå. Jeg ringede til min kæreste, som var til 30 års fødselsdag, for at spørge om han evt. var på vej hjem. Det var han ikke, for dem han skulle dele en taxa med ville ikke hjem endnu. Jeg lagde på og ringede mine forældre op, som stod her i løbet af 5-8 min.
Min mor var straks klar over jeg skulle til vagtlægen, så hun ringede derind og hjalp mig i tøjet. Min far blev hos Tristan. Dommen var underlivsbetændelse! 

Jeg skulle på en 3-dags antibiotika kur og fik at vide jeg skulle hvile og slappe af. Det er bare lidt svært med en dreng på 4½ mdr. og en kæreste med tømmermænd, der var hjemme kl 5. Jeg selv kom hjem fra vagtlægen og lå i min seng kl. 04.30. 
Mandag kom min mor heldigvis og aflastede mig og jeg kunne hoppe i et dejligt bad og bare sidde i sofaen og slappe af imens hun var der 100% for Tristan indtil han skulle sove sin lur.
 Tirsdag var jeg nogenlunde på toppen igen, sådan næsten ihvertfald, og så kommer kæresten til skade og mega forstuver sin fod og så måtte min mor endnu engang smide hvad hun havde i hænderne for at køre ham til vagtlægen og skadestuen - så kunne jeg jo godt regne ud hvordan de næste mange dage ville se ud, for nu skulle jeg bare være 100% på mht. Tristan. 

Som mor tror jeg bare man har nogle særlige evner af en art. Man tilsidesætter sig selv og sine behov for at varetage den bedste omsorg for sine børn, også selvom man egentlig burde slappe af og tænke lidt på sit eget ve og vel.