onsdag den 22. januar 2014

Fødselsberetning

Onsdag den 15/1 omkring kl. 15 mærker jeg de første veer. De var meget blide og sad i underlivet - de kom med 10 min. interval. 

Jeg lå bare på sofaen og slappede af og kæresten spillede PlayStation og spurgte mig ofte om der var noget galt fordi jeg var lidt mut/stille. Jeg havde ikke sagt at jeg troede der var noget igang, men til sidst måtte jeg sige til ham at jeg altså troede jeg havde veer og så begyndte de faktisk at tage lidt til. 

Kl 17.30 begyndte jeg at tage tid på dem med en ve-app og der var nu ca. 6 min interval i gennemsnit. Vi blev enige om at kæresten skulle køre ud til vores vennepar, med vores hund, da de skulle passe ham under fødslen og imens vi var på patienthotel. Imens han er afsted, pakker jeg de sidste småting vi manglede så alt var klar til når vi skulle ud af døren. Veerne kom hyppigere imens jeg pakkede. 
Da kæresten kom hjem besluttede vi os for at få tingene ud i bilen, så vi ikke skulle spekulere på det når vi engang skulle afsted. 

Jeg har lige fra start sagt at jeg ikke ønskede at komme for tidligt på fødegangen og risikere at blive sendt hjem. Bare tanken om køreturen frem og tilbage, kunne slå mig ud til trods for det kun tager 10-15 min at komme til fg ;-) 

Da kl. bliver 20.50 får jeg 3 veer lige oveni hinanden og beder kæresten ringe til fg. De ville dog ikke tale med ham, men med mig og gudskelov fik jeg kun en ve under samtalen. 
Det var en halv-ældre jm jeg fik fat på og som sagde at vi da godt kunne komme ind til et tjek, men at det jo ikke var sikkert der var sket det store. Hun foreslog også en tur under bruseren, og jeg kunne godt fornemme at hun ikke mente det var heeelt så nødvendigt med et tjek endnu, men vi endte med at aftale at jeg hoppede under bruseren og derefter ville vi komme ind. 
Det var skønt at stå under det rindende varme vand! Da det var sluppet op hjalp kæresten mig i tøjet og der var nu ca. 4 min mellem veerne. 

På køreturen til fg nåede jeg at få 3 veer og det var ulideligt i bilen, til trods for jeg havde undladt at tage sele på så jeg bedre kunne ændre stilling. Fik også en del på turen fra bilen og op til fg. 

Endelig kom vi frem og blev anvist til modtagerstuen hvor jeg startede med at få målt bt og lave en urinprøve - her opdager jeg tegnblødning. JM Lærke skulle undersøge mig og jeg var 5 cm åben (Yay!!!) og fik klyx. 
Herefter kom vi på fødestue, med badekar, da jeg synes det varme vand hjemmefra havde været skønt. Dog skulle det vise sig at der er stor forskel på badekar og bruser - jeg kunne slet ikke mærke lindring i forbindelse med veerne, eller finde ro under dem, tværtimod! Så kl. 23.30 kommer jeg op og der har været vagtskifte så Jm Anette er nu hos os. (Samme jm der den 14/1 tilså mig da jeg var til tjek på fg pga for højt bt og utilpashed) 
Jeg bliver undersøgt og er 6-7 cm åben, får sat CTG på og beder om en epidural. Veerne var så grumme, og meget værre end da vi kom derind. Jeg får hele vejen igennem stor ros for min vejrtrækning under veerne.

Kl. 00.10 kommer anæstesien på stuen og kl. 00.45 er epiduralen anlagt. Vi får lov at hvile i en times tid, hvor jeg ikke kan mærke veerne overhovedet, og  kl. 02.20 tages vandet, da der ikke rigtig sker nogle fremskridt og det aftales at vi ser tiden an en time for at se om det hjælper. 
Kl 03.30 bliver der sat ve-drop op da det heller ikke hjalp at vandet blev taget, og epiduralen slukkes. Omkring kl. 04.20 begynder jeg at kunne mærke veerne igen, som kraftige plukveer, og de bliver stærkere og stærkere da epiduralen er ved at have sluppet min krop. 
Kl. 05.20 får lillemanden påsat elektrode  på hovedet, da hans hjerterytme falder en del under veerne, og jeg bliver bedt om at bruge iltmaske under hver ve. Jeg bliver hurtigt glad for masken under veerne da det får mig til at koncentrere mig kraftigt om at trække vejret roligt. Veerne er efterhånden godt slemme igen, men meget lettere at komme igennem i forhold til da jeg var i badekar og inden epiduralen. Jeg får flere gange at vide af Jm at jeg gerne må ligge masken da lillemanden har det super fint igen, men jeg nægter, hvilket er helt ok ;-) Den maske blev min bedste ven! 

Kl. 6.40 begynder det at presse godt nedad til, men lillemanden står en smule skævt, så må ikke presse endnu. Kl. 7.00 må jeg presse med og kl 07.30 er stuen fyldt med mennesker! Lillemandens hjertelyd er kraftigt påvirket og retter sig ikke, så jeg får at vide at han skal ud og det er nu! Jeg får at vide de vil ligge et klip og hvis det ikke har gavnlig effekt skal han tages med cup, hvilket er noget jeg har frygtet virkelig meget skulle ske. Jeg giver derfor alt hvad jeg har, efter de har lagt klippet og fremprovokeret en ve, med det resultat at hoved og krop fødes i en presseve kl 7.42

Han skriger med det samme og kommer op på mit bryst <3 kæresten og jeg kigger på hinanden og stortudede begge to - det var så vildt at han endelig var ved os, ham vi har kæmpet sådan for! 

I og med det pludselig gik så stærkt, går jeg mere i stykker end bare klippet, så der kom en læge og tilså mig og der var tale om om jeg skulle på operationsgangen og syes, men gudskelov klarede de den på fg. Jeg blev syet i to timer, alt imens jeg lå og beundrede min dejlige søn. 

Han vejede 3230 gram og målte 50 cm. Han tabte sig til 3010 gram, men er nu 6 dage gammel oppe på 3350 gram og 52 cm. 

fredag den 17. januar 2014

Et vidunder er kommet til verden!

Det bliver et hurtigt indlæg, og vil bare lige hurtigt fortælle at jeg har født den skønneste og smukkeste søn, igår morges den 16/1 kl. 7.42. Han var mindre end vi havde regnet med og vejede 3230 gr. og måler 50 cm <3

Jeg glæder mig til senere at fortælle jer meget mere om fødslen og det vi går igennem her de første døgn og ikke mindst at vise jer et billede af lækkerheden <3 nu vil vi alle tre nyde hinanden så der bliver nok lidt stille de næste dage..

onsdag den 15. januar 2014

Sidste JM besøg og et smut på fg.

I går var vi afsted til sidste JM-besøg 40+2. 
Jeg havde haft det en smule skidt i løbet af dagen med utilpashed, kvalme og en smule trykken for brystet når jeg fik en plukve, så ville gerne at kæresten tog med mig, hvilket han selvfølgelig gjorde uden jeg skulle nævne noget :-* Ellers er de JM-besøg jo ikke så spændende for manden ;o)

Vi fik talt en smule om igangsættelse og jeg skal ringe på sygehuset på fredag for at få en tid til igangsætningssamtale. Øv hvor jeg ikke håber vi får brug for at lave det opkald eller komme til samtalen - vil så gerne at det hele går i gang af sig selv.. 

Igen igen fik jeg ros for maven og i følge både JM og studerende vender han stadig med hovedet ned og ligger dybt. Han blev skønnet til 34-3500 gram og SF mål på 34 cm. Mit bt var derimod overhovedet ikke OK og viste 130/101. Derfor skulle vi en tur omkring FG til tjek, da jeg jo også kunne fortælle hvordan jeg havde været til utilpas i løbet af dagen. Tingene tilsammen kunne tyde på svangerskabsforgiftning, men JM var ret sikker på at mit bt ville rette sig deroppe. Og ganske rigtigt, begge bt der blev målt på fg var helt OK og sagde 118/75 ;) Fik også kørt en strimmel der var helt OK og som viste en meeeeeeeeget aktiv dreng. Generelt var han bare ekstrem aktiv i går, og det gav en masse plukveer også, og de er altså ikke lige sjove mere, da de er ved at være ret kraftige. Håber snart der sker noget <3


søndag den 12. januar 2014

TERMIN

Det er i dag den 12. januar 2014 = TERMINSDAG! <3

I dag er også den kommende mormors fødselsdag, så hende har vi været ude at fejre i dag med lækker brunch. Det lader heldigvis til at hun får dagen for sig selv, hvilket vi hele tiden har håbet på.

Hvis fødslen skulle gå igang i dag, er sandsynligheden for at det bliver efter midnat ret stor, så nu må lillemanden godt snart komme ud til sin mor og far. Vi er ihvertfald så klar som vi overhovedet kan blive og vi glæder os SÅ meget!
Send gerne en ordentlig røvfuld ve-støv i vores retning de næste par dage, så håber vi det kan sætte gang i noget ;o) Nu må det altså godt snart være......

fredag den 10. januar 2014

Huset er rengjort

Kæresten har ikke sovet meget i nat og har også været på job, så jeg bad ham om bare at slappe af da han kom hjem, og så gik jeg ellers igang med rengøringen.. Kæresten smilede og spurgte om det var et forsøg på at få fødslen igang - desperat, mig? Neeeej da...

JO! Nu vil jeg altså gerne snart have min lille fyr ud til mig <3 Dog lader det til han har det alt for godt derinde..  

onsdag den 8. januar 2014

Vejrtrækningen

Efterhånden som vi nærmer os termin, kan jeg virkelig for alvor mærke at min vejrtrækning bliver mere og mere besværet, når jeg ligger ned. Det hele har jo naturligvis fået mindre og mindre plads jo længere vi kommer i graviditeten.
Også når jeg får plukveer kan jeg blive en smule stakåndet til tider. Det er sjovt at se og mærke hvordan kroppen har forandret sig - nogle gange er jeg ret imponeret over alt det jeg stadig kan til trods for jeg har termin lige om hjørnet, og andre gange kommer det bagpå mig hvis der der noget jeg ikke kan, hvortil jeg liiiige må stoppe op og sige til mig selv at der jo altså kun er få dage til termin og at det jo naturligvis er helt normalt. Jeg har super svært ved at følge med nogle gange, som I kan høre ;o)

mandag den 6. januar 2014

Navnet

Vi har valgt at holde vores valg af navn hemmeligt. Vi har nemlig ikke lagt os 110% fast på et navn endnu. Vi har to navne vi vakler imellem, dog med en hel klar favorit. Vi vil bare gerne være helt sikre på at dét ér navnet, inden vi fortæller det til noget.
Jeg ønsker ikke at vi har fortalt han skal hedde "et" og så vænner folk sig til det, og når han så er født, så vælger vi "to", men folk ser ham stadig som "et".

Der er delte meninger om vores valg om at holde det hemmeligt. Nogle forstår os 100% og andre synes vi er åndsvage fordi vi ikke bare fortæller det. Jeg er fuldstændig ligeglad med folks meninger, og jeg tror også det er derfor vi holder det hemmeligt. Vi vil nemlig være 100% sikre på navnet og vil når det bliver offentliggjort have vænnet os til det og være glade for valget, og dermed kan andres meninger være fuldstændig ligegyldige for os. Der skal nok være nogle der synes det er et underligt navn, sådan nogen er der jo altid imellem ;o)  

torsdag den 2. januar 2014

Når fødslen engang går igang

Tror det er meget normalt at ens tanker ofte og til tider konstant kredser om fødslen når man er så langt i graviditeten som jeg! 

Jeg har gjort mig mange overvejelser om hvordan jeg ønsker/håber den kommer til at forløbe.. Det er egentlig lidt underligt at tænke så meget på noget man ikke aner en dyt om og slet ikke kan forestille sig hvordan er.

Min tanker omkring fødslen og starten på den køre meget på hvornår det vil ske, hvordan det vil ske, kommer det bare ud af det blå eller er der optakt til det osv. osv. 

Men en ting er sikker og det er at jeg har et mål om at blive hjemme så lang tid som muligt - tror ikke jeg orker det der 'frem og tilbage til og fra sygehuset' ræs.. 
Synes det kunne være så fedt at når man endelig tog afsted, så blev man ikke sendt hjem igen men tværtimod fik at vide man var 5 cm åben f.eks ;-)
Måske det er ønsketænkning at det skal blive sådan, måske er det ikke.. Er så spændt! 

Jeg glæder mig til at se hvordan jeg selv reagere på det der pt. er super ukendt for mig/os! Jeg glæder mig til at se hvordan vi tackler det sammen som par og kommende forældre og ikke mindst hvordan min kæreste tackler hele situationen ved at skulle stå på sidelinjen og ikke kan gøre så meget.. 
Hos sidste jm besøg kommenterede hun min kærestes rolige ydre og sagde at hun var slet ikke i tvivl om at han blev en super god støtte for mig og at hans rolige gemyt helt sikkert ville gøre mig rolig og afslappet, og det er jeg bestemt heller ikke i tvivl om <3 ;-) hun sagde også at hun var sikker på vi ville klare til en ug sammen! :-) dejligt at få at vide.. 

Jeg er slet ikke nået så langt i mine tanker som at tænke på igangsættelse.. I mit hovede lige nu er der slet ikke noget der hedder igangsættelse - men nu må vi jo se! ;-) 

onsdag den 1. januar 2014

Værelset

Jeg lovede jo nogle billeder af det færdige værelse. Det skal dog lige siges at det endnu ikke er heeeeeeelt færdigt. Der mangler en wallsticker ovre ved sengen, en uro over puslebordet og to billeder ved rumdelerne. Billederne har jeg selv kreeret, men kan først komme op når han er født, da vi liiiige skal være helt 100% sikre på navnet :-)