tirsdag den 31. december 2013

Godt nytår

Sikke et år det har været!

Vi startede året med et mislykket forsøg i behandling, hvor der ikke var nogen æg til oplægning. Det var et ordentligt hak i selvtilliden og i vores forløb. Det var så psykisk hårdt at komme igennem. 
Men! Vi kom igennem det - sammen! <3 og det hele endte jo super lykkeligt med en positiv graviditetstest/blodprøve fredag den 10. maj. Jeg husker dagen som var det igår. Det var så fantastisk og nu ligger der en helt færdig baby i min mave, som vi bare venter på kommer ud til os. 

Det bliver en fantastisk start på 2014, når han kommer til verden. Vi glæder os så meget til livet som forældre med vores lille ønskebaby, der har været længe ventet. 

Jeg håber I i det nye år fortsat vil følge min blog - jeg glæder mig ihvertfald til at dele en masse med jer! :-)

GODT NYTÅR DERUDE KÆRE LÆSERE. 

Plukveer der tiltager i styrke

Jeg kan godt mærke vi er ved at nå sidste del af graviditeten, på mine plukveer. De tager mere til i styrke når de kommer, og nogle gange er de ret kraftige så jeg faktisk bliver en smule forkvalmet af dem, fordi det hele bare spænder op. Når jeg vågner om natten og skal tisse har jeg også nærmest en laaaaaang plukve indtil blæren bliver tømt. Det kan være super ubehageligt og mega svært at komme ud af sengen med en så hård og mega spændt mave!
Det er heldigvis ganske normalt at de bliver værre/kraftigere i slutningen af graviditeten, og det siges jo at plukveer er øvelser livmoderen gør sig til rigtige veer. Ih guder jeg må have en livmoder der efterhånden er top klar til rigtige veer ;o) Dog ser jeg MEGET gerne at de venter med at komme til engang efter den 3/1 - vil gerne lige på den anden side af nytår, før lillemanden melder sin ankomst <3

mandag den 30. december 2013

Tasken til sygehuset

Kæresten spurgte mig den anden dag om ikke jeg godt ville gå i gang med at få pakket taskerne til sygehuset. Så sødt <3 Med nu kun 13 dage til termin, begyndte han at blive lidt smånervøs for om det hele nu skulle gå igang inden jeg fik pakket taskerne og det ville han ikke risikere. Og jeg kan udemærket godt følge ham! 
Jeg har egentlig bare gået og ventet på at jeg skulle modtage den nye pusletaske så jeg kunne komme igang, så i går blev begge tasker pakket så meget som jeg nu kunne. Vi skal lige ud og shoppe de sidste småting den 2/1 og derefter vil begge tasker stå parat, lige med undtagelse af toilettasken. Denne hænger dog på badeværelset og er klar til at blive lukket og smidt i tasken når vi skal ud af døren. 

Vi fik også sat basen til autostolen i bilen i dag, så denne er også klar. Nu mangler vi efterhånden snart kun lillemanden <3 <3 tænk sig at han kommer lige om lidt!! 

Kontrolscanning og JM besøg

Kontrolscanningen i dag gik super godt! Lillemanden ligger stadig med hovedet nedad :-D Jeg var nærmest 100% sikker på det, men det er super skønt lige at få det bekræftet. 

JM besøget efterfølgende gik også super fint. Min JM bliver ved at rose maven til skyerne, og så bliver man jo super glad selv. Hun siger alt bare sidder så perfekt og at det er så nemt at mærke på den. Faktisk var hun lidt ærgerlig over at de ikke havde en ordentlig flok 2. semester jm-studerende lige nu, som kunne få lov at mærke mig på maven ;-) 

Jeg har fået en ny tid til JM den 14/1, altså 40+2, men den satser vi på ikke at gøre brug af. Jeg håber virkelig at fødslen går igang inden, og at vi er så heldige at ramme en dag hvor vores egen JM er på fødegangen! Ville elske at føde sammen med hende..

søndag den 29. december 2013

Pusletasken

Ja, jeg fortrød..... Jeg havde jo egentlig købt modellen BEA fra ByStroom og var jo lykkelig for den og super glad.. Lige indtil vi skulle til at pakke alt ned for at gå igang med renoveringen af værelserne, og jeg så stoppede en masse i den. Jeg brød mig simpelthen ikke om formen den fik og synes den blev alt for stor og klodset. Jeg var så skuffet.. :-(
Jeg gik i gang med at kigge nogle andre modeller, men havde brug for at se dem i virkeligheden.. Tilfældigvis var kæresten og jeg i Salling en dag hvor der lige pludselig lå den lækreste pusletaske foran mig. Modellen var GAIDA ligeledes fra ByStroom. Den var så fin og lækker og jeg forelskede mig i den med det samme og satte derfor min BEA tilsalg. Den blev hurtigt solgt hvorefter jeg bestilte min nye taske og aldrig har jeg fortrudt det valg jeg tog. 

Jeg er så forelsket i denne skønhed, se den lige engang: 



lørdag den 28. december 2013

Scanning og JM

Glææææææder mig helt vildt til scanning og JM besøg på mandag den 30/12. 

Jeg er ret overbevist om at han stadig vender med hovedet ned af, så det kommer virkelig bag på mig hvis han skulle have vendt sig - nu er der jo stadig 2 dage tilbage, så han kan jo nå det, men som det ser ud nu, så er jeg ret overbevist. Og så bliver det da super spændende om de lige vækstscanner ham når vi nu er derinde. Jeg håber det da jeg super godt kunne tænke mig at vide hvad han efterhånden vejer her 14 dage før termin :-D

Ellers så glæder jeg mig til at besøge JM igen og forhåbentlig vise hende at lillemanden ikke er så umedgørlig som vi har joket med, fordi han forhåbentlig stadig ligger med hovedet ned af ;-) Vi har jo de sidste par gange snakket lidt om at han er en værre bandit osv. og da hun så det var os hun skulle ind til, da vi var inde til vendingsforsøg, grinede hun blot og rystede på hovedet, fordi hun jo egentlig fik ret i  at han er en rigtig drillepind! 
Jeg/vi fik også set en hel anden side af min JM. Det er jo lidt noget andet om man mødes på sygehuset eller bare til en alm. JM konsultation synes jeg og jeg kunne også mærke stor forskel på hvordan jeg så hende. Det var første gang min kæreste mødte hende, da hun har været syg eller haft fri de to gange han har været med ved JM. Han kunne også rigtig godt lide hende. Vi fik set en meget mere nærværrende person på sygehuset og vi fik jo snakket en hel del mere om alt muligt andet end det man gør til en konsultation. Jeg synes det var super rart, og derfor glæder jeg mig helt vildt til at skulle ind til hende igen på mandag :)

torsdag den 26. december 2013

Hvis nu.....

....han skulle vende sig igen, opdager vi det til scanningen den 30/12. Og så skal der jo tages stilling til: Hvad gør vi så?

Beslutningen er faktisk allerede taget, min kæreste og jeg imellem! Vi vil i så fald bede om at få et planlagt kejsersnit! Det huer mig bestemt ikke, og min drøm om en naturlig fødsel brister, men jeg har en ide om at der er en mening med mange ting. Og i og med han er blevet vendt en gang, vil jeg mene der er en mening med det hvis han vender sig tilbage til den gamle stilling. 
Jeg vil simpelthen ikke udsætte ham for endnu et vendingsforsøg, og heller ikke mig selv og min kæreste for den sags skyld. Det gik super fint første gang, men det var noget af et chok for mig (ja kæresten nåede ikke helt at registrere hvad der egentlig foregik) da hans hjertelyd pludselig var meget langsom og vi hurtigt skulle ind og have kørt en strimmel efter vendingen. I et splitsekund var jeg sikker på at det vendingsforsøg endte ud i et akut kejsersnit! 

tirsdag den 24. december 2013

Bange for han vender sig!

Jeg er simpelthen så nervøs for om han vender sig rundt igen, og at vi skal se en lille numse ved mit bækken til scanningen den 30/12. 
På den anden side er jeg ret sikker på at han nok skal forblive i hovedstilling, i og med han ikke selv vendte sig sådan, hvorfor skulle han så lige pludselig ændre stilling nu (tilbage til den gamle).

Kryds fingre for os derude - jeg ønsker virkelig en naturlig fødsel..

søndag den 22. december 2013

37+0

Kun 3 uger (21 dage) til termin og lillemanden er nu helt færdigudviklet og klar til at komme ud. Tænk sig at jeg har en lille dreng inde i maven nu, som bare er helt som han skal være og nu bare vokser sig større <3 Its amazing!

lørdag den 21. december 2013

Kan nå mine fødder igen!

Tænk sig, det er nemmere at komme ud af sengen og jeg kan nå mine fødder igen - dog med en lille smule besvær, men langt nemmere end før! Det er så behageligt på den front, efter han er blevet vendt. Det er så tydeligt at jeg ikke længere har hans hovedet helt oppe i mine højre ribben længere.
Dog kan jeg godt mærke at det nu tynger mere ned af til og maven føles på en eller anden måde lidt tungere at bære rundt på. Jeg får indimellem nogle rimelig store jag nede i underlivet, og håber det simpelthen er fordi han bare er ved at skrue hovedet godt ned i mit bækken. 

Han giver den ellers gas derinde, og har gjort det lige siden igår - men som kæresten siger; Nu kan han jo også bedre bruge sine ben, før sad han nærmest på dem. 

fredag den 20. december 2013

Vendingsforsøg

Jeg gik med telefonen på mig heeeeele onsdag, da JM jo havde sagt i tirsdags at jeg ville blive kontaktet der. Der skete bare intet! Det blev torsdag og da kl. slog 11.00 ringede jeg på sygehuset. Jeg fik at vide de endnu ikke havde modtaget henvisningen fra JM og det undrede mig. Jeg ringede derefter på JM-centeret og de sagde at den helt bestemt var sendt afsted fra dem i tirsdags. Der var altså ikke noget andet for end og vente. 
Idag ringede jeg så igen på sygehuset eftersom jeg stadig ikke havde hørt noget, og ugen er jo lige om lidt slut. Denne gang fik jeg fat i en anden og hun undersøgte det liiiiidt mere. Det viste sig at henvisningen var kommet, men hun skulle lige finde ud af om den var kommet videre i systemet så hun fik mit nummer og ville enten selv ringe tilbage eller også ville en læge. 

Kl. 11.15 ringede min telefon og en læge i den anden ende tilbød os at komme ind kl. 13.00 - Det passede egentlig dårligt i vores planer liiige der, men afsted det skulle/ville vi altså!
Da vi kommer derind bliver jeg først scannet og til hvilken overraskelse lå han stadig med numsen ned (ironi kan forekomme). Jeg kom ind på en anden stue og blev her mødt at min egen jordemor - hold op det var dejligt! Hun satte CTG på min mave og så lå jeg der i en halv times tid for at få tjekket lillemandens hjertelyd, og den var super flot og hun roste ham.
Derefter kom vi tilbage på den første stue hvor de lige satte scanneren på for at tjekke at han stadig lå i samme stilling og så gik vendingforsøget ellers igang. Mentalt har jeg nok ikke været helt forberedt på hvad der egentlig skulle ske, jeg var ihvertfald ikke som sådan nervøs eller andet og det var kun til min fordel. Halvvejs i vendingforsøget satte de scanneren på for at sikre sig at hjertet stadig slog og at han havde det godt derinde. Det tog dem noget tid at finde hjertet, og mit det hamrede bare derud af. Men frem kom det på skærmen til sidst og han havde det helt fint. 
Vendingforsøget var ubehageligt og gjorde en lille bitte smule ondt, men så var det heller ikke værre. Det gik smadder godt og han var nem at vende, både læge og min JM sagde at det var det nemmeste vendingsforsøg de begge havde været med til. 
Da han var vendt scannede de lige hurtigt hjertet og lægen når bare at sige at der skal køre CTG med det samme, da hans hjerte slog meget stille, for stille! Mig op og ind på den anden stue igen, og så fik vi sat CTG på og der gik heldigvis kun et minuts tid, så var hans hjertelyd OK igen. Puha, der var jeg godt nok bange, men heldigvis har jeg en super fantastisk JM, der virkelig var der for mig/os og det var rigtig dejligt. Jeg lå herefter med CTG på i en halv times tid og hans hjertelyd var bare så fin og flot. 

Nu er der ikke andet tilbage end at krydse fingre for at han bliver i den stilling han ligger i nu og at det er hans julegave til sin mor og far <3 Jeg skal til kontrolscanning den 30/12 kl. 11.00 og bagefter til JM kl.. 12.40.

torsdag den 19. december 2013

BabySam

Tirsdag efter besøget hos jm tog vi i BabySam og fik hentet alt hjem lige pånær barnevognen :-)
Hvor var det fedt at få det hjem!! Den ting der egentlig gjorde størst indtryk på mig, at få indenfor derhjemme, var autostolen. Måske det er tanken om at det er den han skal hjem i <3

Vi opdagede ret hurtigt da, da vi tømte bilen, at der manglede et sæt sengetøj. Jeg havde bestilt både Sebra patch og Sebra Grafisk i babystørrelse. Patch sengetøjet var der ikke og jeg skyndte mig derfor at ringe til BabySam, men kunne ikke komme igennem. Blev bare smidt af efter at have stået i kø som nummer 1 i lidt over 5 minutter.
Vi måtte derfor ud i bilen igen og køre inde til dem. Vi blev mødt af god service fra starten og det viste sig hurtigt hvor fejlen lå. Min umiddelbare tanke var egentlig bare at måske havde forputtet sig i barnevognen, men det var desværre ikke tilfældet. Det viste dig nemlig at modellen er udgået og udsolgt i BabySam. De nåede altså ikke at tage det sæt fra som jeg egentlig havde bestilt! :-(

Jeg blev tilbudt det sæt der går istedet for patch sengetøjet, men det ønsker jeg ikke, i og med det ikke passer ind på værelset. Så blev jeg tilbudt et magen til det jeg i forvejen havde, men hvem gider have to ens sæt? Jeg fik derfor mine 400kr retur og så måtte jeg jo hjem til computeren og se om jeg kunne finde det på nettet.

Jeg skulle alligevel have bestilt nogle knager til værelset, også fra Sebra så det var egentlig ok. De fleste webshop havde stadig sengesættet, men ikke den farve knag jeg gerne ville have. Til sidst lykkedes det mig endelig at finde en webshop der havde både sengesættet og knagene og så var sengesættet enda på tilbud!! Og med knagene oveni skulle jeg blot handle for 80kr mere og så ville jeg opnå gratis fragt, istedet for at ligge 50kr i fragt. Så for 508kr fik jeg sengesættet, 3 knager i den ønskede farve og to bamser fra Sebra der også var på tilbud. Så gør det ikke så meget at jeg skal vente et par dage før værelset kan stå helt færdigt :-)

tirsdag den 17. december 2013

5. Jm besøg

Så blev 5. Jm besøg også overstået :-)
Urin og bt så rigtig fint ud. Sf mål på 33 cm hvilket også var helt perfekt og de roste min mave og vægt til skyerne - jeg har i dag 36+2 taget 10,8 kg på. Er egentlig ok tilfreds til trods for jeg satsede på at holde mig under de 10 kg ;-) nu er målet maks 12 kg, så må vi se hvad det ender med!

Lillemanden blev skønnet til at veje 2800 gr og ligger stadig med hovedet op og numsen ned :-( dette betyder nu at vi er henvist til vendingsforsøg og jeg skulle gerne blive kontaktet telefonisk af sygehuset imorgen hvor vi så får en tid og dato. Jm var ret sikker på at det blev i denne uge. Er godt nok spændt på det.

mandag den 16. december 2013

Højgravid

Tænk sig, jeg kan kalde mig for højgravid. Jeg har sagt det mange gange før og jeg siger det nu igen - jeg kan simpelthen ikke følge med!!!
Tiden er bare fløjet afsted og med al den ombygning vi har været igennem i denne graviditet, (først køkken og stue og dernæst soveværelse og børneværelse) føler jeg til tider at jeg ikke har haft tid nok til at nyde denne graviditet. Desuden har det heller ikke været let når jeg samtidig blev sygmeldt i Oktober, og derved var ret begrænset i mine gøremål. Jeg har altid haft en forestilling om hvordan min graviditet skulle være - ja, hvilken pige har nærmest ikke det? Det er lidt ligesom den med prinsessebrylluppet de fleste piger fantasere om - jeg skulle fortsat være aktiv, gå lange ture med hunden, ud og vise maven frem osv. Jeg har selvfølgelig været uden for husets 4 vægge og får også rigtig mange positive kommentarer omkring maven. :-) Lige pt. elsker jeg at være gravid, jeg elsker ventetiden - lige nu - og jeg nyder at have noget at se frem til og glæde mig til <3

Det er meget vemodigt at tænke på at min termin nu er om under 4 uger. Det er jo helt vildt!! <3

søndag den 15. december 2013

Barsel

Med 4 uger igen, er jeg nu på barsel og ikke længere sygemeldt. Hvis ikke jeg var blevet sygemeldt tilbage i Oktober, ville jeg have gået fra på barsel i fredags ;-) det er lidt vildt at tænke på synes jeg! Tiden går simpelthen så stærkt <3

torsdag den 12. december 2013

Overraskelse

Jeg har simpelthen den ultimativt bedste og dejlige kæreste man kunne ønske sig <3 

I går blev jeg nemlig overrasket med en times gravid-massage og efterfølgende tur til frisøren for at få frisket lidt op i lokkerne :-) Det var så skønt at blive nusset om og forkælet på den måde. Og ikke mindste dejligt at min kæreste tænker på den måde indimellem ;-)

He is the best!

onsdag den 11. december 2013

Lille dreng med sin egen vilje!!

Det er lige nøjagtig sådan en der ligger i min mave, trygt og godt og han elsker moderkagen. Han ligger nemlig og putter sig godt og grundigt i den. Nu er der så bare det minus ved det hele, at min moderkage ligger i toppen af maven, dvs. at lillemanden stadig ligger med hovedet op og numsen ned! :-( Og intet tyder på at han så meget som har overvejet at få vendt sig..

Til skanningen mandag kunne vi godt fornemme på lægen, at vi nok  skulle forberede os på et vendings forsøg imellem jul og nytår. ØV!
Jeg havde sådan håbet at vi kunne undgå det, men jeg begynder godt nok at tvivle på at den knægt han vender sig. Han har til på tirsdag, hvor jeg skal til JM igen, og så skal hun henvise os videre hvis han endnu ikke har vendt sig.

mandag den 9. december 2013

Update på sidste ekstrascanning

Vi var i dag til sidste ekstra scanning på sygehuset. Lillemanden har det rigtig fint inde i maven er er skønnet til 2550 gr. 

Dog fik vi at vide vi skulle have en børnelæge til at tjekke ham når han er ca. en uge gammel, da han har en lille udspilning på "røret" fra nyrebæknet og ned til blæren - men lægen gjorde meget ud af at forklare at det absolut ikke er farligt, og at vores søn er og vil være sund og rask når han bliver født. 
Det er noget de åbenbart ofte ser hos drengebørn, og hos de fleste er det væk ret hurtigt efter fødslen, så tjekket af børnelægen er bare for at vi sikre os at alt nu os er som det skal være. Egentlig kan man godt sige det bare er for at sikre sig at han er 110% perfekt <3 :)

Tænkt sig at næste gang vi ser ham, er det fordi vi har ham i vores arme... Vi glæder os så meget!

søndag den 8. december 2013

35+0

Tænk sig engang, der er kun 5 uger til termin! 35 dage tilbage, for at være helt præcis. Hvor er tiden dog blevet af? 
Jeg vil virkelig nyde de sidste 5 uger, så meget som overhovedet muligt. Nyde at der er stilhed, nyde at slappe af, nyde min kæreste og vores tosomhed, som vi aldrig nogensinde får tilbage igen, nyde maven, for inden vi ser os om er de 5 uger gået og maven væk <3 bare nyde at vi snart er en familie på 3 og glæde os til det :-) 

I får lige et billede fra i dag, med på vejen!


Der er jul i det lille hjem.

Der er blevet jul i det lille hjem! :) Hele hytten er nu rengjort og pyntet op, hvilket også betyder at både soveværelse og børneværelse endelig står færdigt! 
For en uge siden sad jeg og tudbrølede (de hormoner gør bare noget sindsygt ved en sommetider!!) i nærmest 3 dage, og hvis ikke jeg græd, var jeg sur og helt sikkert også urimelig indimellem. 
Jeg var sikker på at vi aldrig blev færdige med de to værelser og at vi ihvertfald slet ikke nåede at få pyntet til jul ;o) Men takket være en skøn og hjælpsom familie, så er værelserne nu færdige og julen har sænket sig over vores hjem <3

Vi har endnu ikke sat møbler ind på værelserne, for vi skal liiiiige have en elektriker forbi og ordne det sidste strøm, før jeg gider at slæbe en masse derind. 
Dog er planen at han kommer forbi her i ugen og at vi inden lørdag har et soveværelse og et næsten færdigt børneværelse. Glææææææder mig til at vise børneværelset frem for jer! :)

tirsdag den 3. december 2013

4. Jm besøg

Så fik jeg også overstået det. Der sker jo ikke alverden til de konsultationer udover at jeg får målt bt, tjekket urin, hørt hjertelyd, trykket på maven, målt SF mål og så spørger hun om alt er som det skal være. 

Lillemanden ligger - surpriiiiise - stadig forkert!! Jeg fortalte at jeg frygtede ret meget for for tidlig fødsel eller kejsersnit. Det var bare lidt som om at hun snakkede forbi mig og udenom på en eller anden måde :-( 
Jeg fortalte også om min ubehagelige oplevelse i fredags, og hun mente at det var fordi jeg havde klemt på hovedpulsåren (eller en eller anden åre der løber i ryggen) og at det var derfor jeg havde oplevet de ubehagelige ting. 

Egentlig skulle jeg have en ny tid om 3 uger, men det er juleaften så skal allerede afsted igen om 14 dage, hvor vi skal snakke vendingsforsøg hvis han stadig ikke har vendt sig. 

mandag den 2. december 2013

Rundvisning på fødegangen

Vi har hertil morgen været til rundvisning på fødegangen. 
Det var super fint lige at få det hele på plads, og der var da nogle få ting jeg ikke vidste noget om, men det gør jeg/vi nu :-) 
Vi blev vist hvor vi skulle gå hen og så kom vi ind på en fødestue hvor de gennemgik kort hvad der var derinde og hvordan en fødsel normalt forløber. 

På Torsdag står den på fødselsforberedelse ;-)