fredag den 28. juni 2013

Drømme

Jeg synes altid at have hørt og læst at når man er gravid, så drømmer man om baby og om mærkelig ting ang. det at være gravid.

Nu er jeg 11+3 og har næsten ikke drømt noget, men det gjorde jeg så i nat ;-)
Jeg drømte at jeg havde den fineste mave, ikke stor, men den var der og folk vidste godt jeg var gravid. Jeg var så til scanning og fik at vide at baby var 21% mindre end den skulle være og hvis ikke det rettede sig inden næste tjek om 1 uge, så skulle jeg sættes igang 12+ .... Frygtelig drøm altså!!!! 

mandag den 24. juni 2013

Billeder og anonymitet

Inden længe skal vi til NF scanning, og vi glæder os rigtig meget!

Når den er overstået, og vi har offentliggjort graviditeten, står vi også frem herinde på bloggen og viser hvem vi er :) der vil også begynde at komme mavebilleder herind og en lidt bedre introduktion til hvem VI er istedet for den lille nærmest "intet sigende" beskrivelse der står her i højre side - det kan jo nærmest være hvem som helst ;-)

fredag den 21. juni 2013

NF scanning

Så kom brevet, enda helt inden jeg på nogen måder var begyndt at blive utålmodig ;-) 

Dagen bliver Torsdag den 4/7-2013 kl 14.20 :-) jeg vil denne dag være 12+1.

Jeg glæder mig så ufatteligt meget det er helt vildt.. Glæder mig til at se baby igen og se hvor meget den er vokset <3 glæder mig til at fortælle chefen det på jobbet, og alle mine kollegaer, resten af familien og vennerne det. Det bliver så virkeligt.. :-D og endnu bedre, så er det snart slut med at skulle skjule den voksende mave ;-)

torsdag den 20. juni 2013

Nye blodprøver

SUK! Så ringede sekretæren i mit lægehus til mig i dag. Jeg skal have taget nye blodprøver... :-(

Dem de tog i fredags i forbindelse med VJ, er åbenbart gået tabt. Det var kun det ene glas der var nået frem til sygehuset, men uden papirer eller noget.

Det er bare så træls, for nu kan jeg risikere at der går endnu længere tid før jeg får min tid til NF scanningen. Synes også det virker en anelse uprofessionelt, at sådan noget "bare bliver væk".. Jeg tænker sådan lidt, hvor f*nden er mine blodprøver lige henne??

onsdag den 19. juni 2013

10+0

Så rundede jeg de 10+0 i dag. Hvor er det egentlig vildt at det snart hedder 2. Trimester og NF scanning :) 
Det er på en måde en milepæl at være nået her til. Den lille spireVIP i maven er bemlig ikke længere et embryon men derimod et lille foster <3  Jeg har også gennemført 25% af graviditeten i dag, altså 1/4 del ;-) 

Her er et billede af et foster i uge 10+0 - det er helt vildt hvor meget man allerede kan se. <3 glæder mig sådan til NF!




tirsdag den 18. juni 2013

Jern

Jeg skulle egentlig være startet op med jern, da jeg var 9+0, men ville liiiiige vente til jeg havde været ved lægen og få lavet VJ.

Jeg spurgte nemlig lægen, om hun kunne forslå et præparat (der findes jo 1000 forskellige) da jeg i forvejen døjer rigtig meget med maven, og der vil ligesom ikke rigtig komme ordentlig gang i den. Men hun sagde bare at jeg skulle spørge på apoteket, da de ved en del om de forskellige præparater.

Jeg gik hjem og skrev og spurgte ind til hvad andre i min terminsgruppe tog af jern-præparater, og jeg kom derigennem frem til at det måtte være Hemo-Jern jeg skulle starte med. Det var den de fleste forslog, af de der også døjede med deres maver, og det var dem apoteket havde forslået til dem også. 

I dag,  9+6, sendte jeg så kæresten på apoteket, med beskeden om at det nok skulle være Hemo-Jern han skulle købe, men at han liiiiiige skulle forhøre sig ved apotekeren. Apoteker damen siger så at det er lige "skidt" hvilket præparat man køber, og at hun bare synes han skulle tage GraviJern, da jeg vil kunne nøjes med én tbl. om dagen hvorimod jeg skulle tage 6 tbl. af de andre (Hemo-Jern)

Undre mig over hvorfor det ikke er det samme man får at vide på apoteket? Jeg er godt nok spændt på de kommende dage/uger. Jeg skal i hvert fald nok ikke pakke mine HUSK tabletter alt for langt væk, nok nærmere øge dosisen på dem. Jeg er SÅ nervøs for at få forstoppelse af de skide jern-piller. :(

mandag den 17. juni 2013

Når folk er glade på vores vegne

Det betyder bare så meget, når folk er super glade på vores vegne <3 det gør bare at man selv bliver lidt ekstra glad, hvis vi da kan blive mere glade?? ;-)

Mine søstre skal altid lige nusse maven når vi ses eller siger farvel - det er altså lidt hyggeligt ;-)
Det er ikke sikkert at man vil blive ved med at synes det er rart at folk røre ved maven, men lige nu er det lidt hyggeligt!

lørdag den 15. juni 2013

Stilhed

Til mine kære læsere vil jeg blot sige undskyld!!

Jeg har virkelig ikke fået blogget særlig meget siden jeg blev gravid, men der er en årsag! For det første er det hele jo meget nyt og man bruger derfor en masse energi og tid på at læse om forskellige ting og ikke mindst skrive med folk der også er nygravide :-)


Udover det melder der sig jo også en helt sindsyg naturlig træthed hver dag, grundet alt det der sker med kroppen lige nu. Det er jo noget af en ombygning og ikke mindst opbygning den er igang med, og det suger altså en del energi.


Ellers så har vi også haft gang i det helt store projekt herhjemme i vores hus, hvor vi har lavet nyt køkken og stue. Der skulle bl.a rives nogle vægge ned og alt gammel loft og gulv skulle tages op og så skulle vi ellers igang med at "bygge" op på ny igen. Det har stået på i nu 2 1/2 månede, men nu er vi også færdige, endelig! Men det har virkelig også taget størstedelen af vores tid når vi begge har fri fra job.


Jeg lover, at jeg vil blive bedre til at blogge fremover :) håber at I stadig er en masse der læser med derude, selvom det har stået lidt sløvt til med indlæggene på det sidste.. :-)

fredag den 14. juni 2013

VJ

Så kom dagen hvor jeg skulle til første lægebesøg og have lavet vandrejournal :-) jeg er i dag 9+2.

Det gik helt fint, det er jo egentlig bare en vejning, en masse papir arbejde og spørgsmål, samt tjek af urin. Urinen viste 3+ i leukocytter så den skulle sendes til dyrkning og svaret kan jeg få på mandag. Leukocytter er for mange hvide blodlegemer, men det kan skyldes lidt udflåd, så jeg tænker det bare er det :-)

Vejningen viste +900 gram. Men maven er der jo også allerede, så måske det er derfor jeg allerede har taget på.. :-)

Hvor er det dejligt at man nu også har vj i hus og har papir på sin graviditet - det gør det igen lidt mere virkeligt!

onsdag den 5. juni 2013

At fortælle det til familien

Så fik de nærmeste i familien besked, og hvor var det skønt! Det er så fed en nyhed at skulle fortælle, og ALLE blev jublende glade. <3

Min tvillingesøster fik det at vide, som den allerførste, Torsdag lige efter scanningen. Hun fik en indbydelse til "børnefødselsdag", som var 'til moster' og 'fra spireVIP'en' og blev selvfølgelig inviteret til den 15/1-14, som er terminsdatoen. Hun fangede den lige med det samme, og hoppede op og ned af glæde over at skulle være moster igen.

Mine forældre kørte vi ud til Torsdag aften. Til dem havde jeg lavet en ramme, hvori der også var en invitation 'til mormor og morfar', der var et scanningsbillede, samt et digt:

I kan ikke med det samme,
billedet få til denne ramme,
men til januar næste år,
I et dugfriskt billede får,
for storken den vil komme,
inden vinteren er omme.

Det var min far der åbnede gaven, og han blev jublende glad. Min mor sad ved siden af mig i sofaen, overfor min far, og ville også se ;) Min far vente rammen om og der gik lige et lille minuts tid, før min mor fik øje på scanningsbilledet, og så krammede hun mig og jeg begyndte at stor tude :) haha

Fredag kom min svigermor på besøg (hun bor 200 km væk) og hun fik en ramme magentil mine forældre. Først læste hun indbydelsen, og fattede intet. Så så hun digtet, men nåede kun at læse første linje, før hun så scanningsbilledet, og først DER gik det op for hende :) Hun blev også super glad. Hun troede indbydelsen var til vores bryllup, haha. Trods der stod til Farmor der på.

Fredag var også dagen hvor kærestens lillesøster fik besked. Hun havde nemlig fødselsdag, og ringede for at fortælle hvad hun havde fået i gave af sin kæreste. (en tur til Manchester og se fodbold) Min kæreste siger så til hende, at det var da en mega fed gave, og at den gave vi havde til hende nok ikke var noget der kunne måle sig med den. Hun sagde: Jo jo, selvfølgelig er den da også god. Min kæreste siger at så kan hun lige så godt få det at vide, og hun siger ja bare sig det :) Min kæreste siger så at hun skal være faster, og det forstod hun slet ikke. Han måtte gentage og først der gik det op for hende at det altså var rigtig nok. Hun blev viiiiildt glad, og det slog alligevel turen til Manchester! ;)

Lørdag skulle vi til fødselsdag hos min storesøster, og her skulle hun og hendes mand have den glædelige nyhed. Hun fik også en indbydelse, hvorpå der stod til moster, onkel, fætter og kusine. Alligevel fattede hun den ikke, men det gjorde hendes mand. Han kom og gav en KÆMPE krammer, og min tvillingesøster måtte sige til storesøster at hun skulle være moster, og så faldt hun mig ellers om halsen og begyndte at græde (ja der røg fest-makeuppen næsten!) <3

Så alt i alt er vi super glade for folks reaktioner, og de reagerede lige som vi havde troet ;) Det er også som om at det hele er blevet lidt mere virkeligt, nu hvor det ikke kun er os der ved det.

mandag den 3. juni 2013

Første lægebesøg

Så har jeg fået booket tid til første lægebesøg. Fredag den 14/6 kl. 11.00 – her vil jeg være 9+2 :)

Det bliver super spændende og dejligt endnu engang at få ”bekræftet” graviditeten, samt at få sin vandrejournal :) Et skridt mere i den rigtige retning

Så mangler jeg bare brevet til NF-scanningen, men det kommer jo så først efter besøget hos lægen. Er SÅ spændt på den scanning!